Kafe və restoranlarda bu qaydalara əməl edilməlidir
İnsanların sıx toplaşdığı yerlərdə ortaq istifadə edilən səthlərin, əşyaların mütəmadi təmizlənib, dezinfeksiya edilməsi xəstəliyə yoluxma riskini azaldır. Müştərilərə xidmət göstərildikdən sonra dezinfeksiya olunmuş qida qəbulu yerlərində təmizlik işləri mütəmadi davam etdirilməlidir.
Bundan başqa ictimai iaşə müəssisəsinin işçi heyəti şəxsi gigiyena qaydalarına əməl etməklə yanaşı, xüsusi iş geyimində olmalıdır. Gündəlik ev geyiminin iş prosesində istifadəsi yolverilməzdir. Eyni zamanda, qida məhsulları ilə təmasda olarkən əlcək, tibbi maska və bone (baş örtüyü) kimi gigiyenik vasitələrdən mütləq istifadə olunmalıdır.
Azvision.az
Teqlər: AQTA